reede, 18. juuni 2010

Suvesse ära


Olen kirjutamises nigelaks jäänud.

Asutame end suve ja setu poole, üha tugevamalt. Meie lastega jäämegi homsest sinna, Mardil on selles kuus veel mõned tööpäevad.

Lapsed olid vahepeal kolm päeva Tallinnas vanaema juures. Mina jõudsin selle ajaga käia Mikul, Värskas ja 3 tundi Tartus kingi otsida. Oi, kuidas ma ei armasta kingade ostmist! Sellepärast polegi ma seda juba ligi 5 aastat teinud ja see annab paratamatult tunda. Kui mulle mõni king meeldib, siis ei ole minu numbrit. Või on sel liiga kõrge konts. Või on sel poe kõige kõrgem hind. Midagi ma sain, aga ei midagi sellist, mida tegelikult oleks tahtnud.

Maal on niiiii mõnus. Uus ait on katuse all, lagi ja põrand ja veel üht-teist on puudu. Porgand on kõrge. Till ja hernes sirguvad. Kõrvitsad kosuvad. Pojengid on juba mõnda aega täies õies - 2 nädalalt varem, kui tavaliselt. Metsmaasikad on päris valmis. Rohi on hirmus kõrge, tuleks ruttu hein ära teha. See, et meil vesi õues kraanis on, on ikka täitsa super. Esimene veega suvi.

Plaane (millest osa jäävad unistusteks) on palju. Aga kindlasti katsume ikka puhata ka. Ja natuke Eestis, Venemaal ja Lätis ringi käia. Lapsed saavad ühekordse vene viisa, läheme nendega kindlasti Petserisse - siiani on see nende jaoks mingi unistuslik-müstiline koht, kus isa pidevalt käib ja sealt saia ja muud head toob.

Kõige parem on ikka kodus - oma setukodus. Seal me siis põhiliselt oleme.

Kommentaare ei ole: