reede, 27. märts 2009

Pärtel suusatamas

Suusatamine on meil kindlasti perekondlik spordiala.
Riinu sai esmakordselt suuskadele, kui ta oli umbes "kolmveerand-kolmene". Mis tähendab, et nüüdseks on ta kolm talve suuskadel olnud. Eelmisel aastal küll vaid paar korda.
Mart võttis sel aastal kätte ja õpetas lastele selgeks mäest alla laskmise. Riinu laseb Tähtvere spordipargi kõige suurematelt küngastelt nüüd ilusti alla. Päris hirmus oli vaadata, kui seda esmakordselt nägin (sest Mart treenib teda siis, kui mina suusatan ja siis ma ei näe). Aga uhke ka!
Ma ei tea, kas Riinule meeldib suusatada. Vahel ta tahab ja vahel mitte. Rohkem tahab nüüd, mil ta endale korralikud suusasapad ja uue varustuse sai. Ühe spordipargi ringi (800 m) sõidab ta läbi paaristõugetega. Ühest ringist on seni piisanud.

Pärtel sai esimest korda suusad alla täpselt 1 a 9 kuu vanuselt - detsembri lõpus.
Tema ka vahel tahab, vahel ei taha. Pikalt ei taha kunagi, aga natuke pea alati. Ja tedagi on Mart nüüd mäest alla laskma õpetanud. Ja see on minu arust juba uskumatu tase. Ta pole ju veel kahe aastanegi! Igatahes päris profilt paneb. Muidugi mitte nii suurtelt mägedelt nagu Riinu, aga väiksematelt küngastelt igatahes! Taas, ma pidin üllatusest pikali kukkuma, kui mulle seda esitleti. Proff kükkasend, tasakaal ja pange tähele, kui videod vaatate - isegi lõpus, kui hoog järsult raugeb, saavutab ta tasakaalu ega kuku.
Lauskmaal sõidab ka veidi. Vahel 10 meetrit, aga vahel vast koguni 30. Mart lisab aga, et sealsamas Elvas suusatas ta kindlasti vähemalt 300 m ühe raksuga.

See video on tehtud eelmisel pühapäeval Elva lähistel maratonirajal, kui Pärtlil puudus kahest eluaastast täpselt üks nädal. Nii et võib öelda küll, et pole veel kahenegi. Sest faktiliselt ju pole.
Video vaatamiseks klõpsa suurel noolel.
Mart filmis ja Riinu seisis künka otsas ning lükkas Pärtlile hoo sisse - ka seda pidi muide tükk aega harjutama. Sest kui lükkad liiga kõvasti, kukub jõmm näoli lumme. Eks ta kukkus ka...

1 kommentaar:

Kairit ütles ...

See on küll tase!