esmaspäev, 12. oktoober 2009

Peale leelokonverentsi

Selle aasta suur töö on minul nüüd tehtud. Konverents sai läbi, pilte ja natuke muudki saab vaadata Setomaa lehelt. Oli uhke ja suur ja põnev üritus, olen väga rahul. Nüüd veel vaid kõik arved jms korda saada ning siis võib edasi suunduda uute suurte tegude juurde.

Esimene suur tegu saab olema Koristamine. Viimase 4 kuu jooksul on siin korteris tehtud ainult hädakoristust ja see on ilmselgelt oma jälje jätnud. Aga enne seda tuleb teha veel õunamahla, kuivatatud õunu, kõrvitsasalatit jm. Me saime oma kasvandusest 1 hiigelsuure ja 2 keskmist kõrvitsat! Lisaks tõi vanaema Põhja-Eestist veel kaks kõrvitsat. Nii et hetkel on kõik vabad pinnad kaetud kõrvitsate ja õuntega. Vähemalt meie toidulaud ei pea masu pärast kannatama, kõik kohad on juba praegu kompotte, moose ja õunamahla (juba on tehtud 45 l) täis.

Lastel oli vahepeal stomatiit. See on üks vastik haigus, mis algab palavikuga ja läheb üle valulisteks villideks suuõõnes. Selle tagajärjel paastusid nad mõlemad kordamööda 3-4 päeva, sest lihtsalt ei saanud valu tõttu midagi süüa. Väga kurb oli, rohtu ka selle vastu pole, ainult kamistad-geeli saab valuvaigistuseks peale panna. Aga nüüd on kõik terved ja lasteaias/lastehoius tagasi.

Aga suuri ja põnevaid asju/sündmusi on ees ootamas veelgi. Jäägu need hetkel veel välja ütlemata (ei, ma ei ole rase).

4 kommentaari:

Eppppp ütles ...

Kui on üle, võid meile kõrvitsat anda, meil ei läinud kasvama ja just mõtlesin turule kõrvitsat ostma minna.
Kuidas sa õunu kuivatad, kas ahjus? Nööri peal või ahju peal tulevad ju need va äädikakärbsed!
Aa, ja andke teada, kui suure anuma tagasi saate anda, siis me teeme ühe laari õunamahla ka veel.

Helen ütles ...

Ahjus jah, aga eks ta üks vilets ja aeganõudev töö on. Maal suure ahju peal on maru hea kuivatada, aga linnas pole sellist ahju, mis sobiks. Nüri on jah, üldse mitte õige asi. Kõrvitsat toon!

Kaur ütles ...

Ma sain ise stomatiidi, kui Iida väike oli. Õudne. Vastikumat haigust pole elus olnud. Luumurrud ja kopsupõletikud ja mis kõik on kökimöki selle kõrval.

Helen ütles ...

Muide, olen kuulnud, et Tartu peal on praegu uus stomatiidi epideemia!