pühapäev, 11. jaanuar 2009

Kontsertikaja


Eile käisime Mardiga kontsertil. Kahekesi. Üle ma-ei-tea kui pika aja. Saime juhuslikult piletid (tänud Jürgenile!) kontsertetendusele "Memory" ja tuleb tunnistada, et nautisin seda vägagi. Kuna minu muusikaline maitse on lihtne, siis muusikalid sobivad mulle hästi. On alati meeldinud.
Sellel muusikalikontsertil leidsin ühe laheda laulu, mis pärineb etendusest (umbes 1940. aastad) "Annie, get your gun", lugu "Anything you can do". Seda laulsid Lauri Liiv ja Tanja Mihhailovna ja väga hästi laulsid! Lugu on inglise keeles ja üht head esitust võid vaadata siit, John Barrowmani ja Ruthie Henshalli esituses. Nauditav on see eelkõige inglise keele oskajatele, sest sõnad on äärmiselt olulised. See pole lihtsalt laul, vaid lugu, stoori.

Teine lugu, mis mulle meeldis, mida ma ka varem teadsin, oli muusikalist "Chess", pealkirjaks "Ma teda ju tean", inglisekeelne originaal "I know him so well" (kirjutanud ABBA-mehed). Kontserdil esitasid seda Gerli Padar ja Maarja-Liis Ilus. Ma pole iial kuulnud neid koos laulmas, aga taas kord - ilus oli!
Youtube'is saab seda lugu vaadata nt Barbara Dicksoni ja Elaine Paige'i esituses.

Igatahes võimaldas see kontsert meil tekitada arutelu ka kultuurilistel teemadel. Paraku on aurtelud muidu ikka teemal mida süüa - kes poodi - kes lastega - logistika.
Igatahes arvas Mart algul, et Maarja-Liis Ilus on ikka teistest peajagu lalumise poolest üle. Minule meeldib aga Gerli Padar rohkem. Ja mida rohkem nad laulsid, seda rohkem jäi ka Mart nõusse, et Gerli on parem. Vähemalt live-esituses, sest temas on lavalist särtsu, artistlikust jne. Maarja-Liisil on muidugi väga ilus hääl, aga laval on ta parajalt tuim tükk. Tegelikult meeldisid nad minule kõik - lisaks eelmainitud neiudele ka Maria Soomets. Meestest oli üliväga lahe, nagu alati, Hannes Kaljujärv. Täiesti super.

Kui nii kolmveerand kümne paiku koju jõudsime, valitses korteris esialgu täielik vaikus. Hetkeks mõtlesin, kas nad on tõesti magama läinud?
Aga ukse vahelt elutuppa piiludes avanes idülliline pilt: Riinu ja Mann kõhutasid põrandal (madratsil) ja Mann luges Riinule raamatut ette. Nende kõrval diivanil istus Pärtel, kes rahus ja vaikuses vaatas süvenenult oma lemmikraamatut autodest.
Absoluutselt imeline.

Summary:
We went to see a concert of songs from different musicals (a concert called "Memory").
You can click on the links and see which songs were sung, which I liked (the linked songs are not from the concert, but from You Tube).

Kommentaare ei ole: