reede, 17. oktoober 2008

Suur poiss


Mul on juba tükk aega tunne, et ma tahaks Pärtlist ühe kiitva postituse teha.
Sest ta on märkamatult nii suureks ja nii tubliks kasvanud!
Kerge pole temaga olnud.
Aga nüüd juba peaaegu on!

Nimelt: Esiteks, Pärtel sööb kenasti ise, ja juba ammu. Riinut toitsin vähemalt 2 aastat mina, ta lihtsalt ei söönud muidu midagi.
Teiseks, Pärtel läheb alati rõõmsalt magama. Tarvitseb vaid öelda, et lähme vaatame, kus su unemõmmid on (kaisumõmmi ja mõmmidega tekk), kui juba ta ongi voodis. Ning voodis olles püsib ta üldjuhul kenasti teki all, ei tõuse püsti ega tee muid vigureid. Sipleb ja vähkreb küll, aga muud mitte. Vahel natuke laulab.
Uus, eriti edukas areng on see, et ta jääb nüüd ise õhtuti ise magama. Ma natuke laulan ja silitan ja siis soovin head ööd ja lähen teise tuppa. Ja varsti ta magabki! Olen seda ka varem proovinud, aga siis polnud Pärtel valmis: iga mu äraminek päädis kõva kisa ja kurbliku nutuga. Aga nüüd on ta valmis ja mul on hea meel, et jälle üks asi nii rahulikult ja sujuvalt korras.
Kolmandaks on ta Riinu lastehoius nii ära harjunud, et minu mõned ärakäimised pole probleemiks. Vastupidi, hommikuti Riinut lastehoidu viies on Pärtel esimene, kes nõuab riidest lahti ja mängima. Igatahes mind ta seal taga ei nuta, need mõned korrad, kui ta on seal ilma minuta olnud. Eks see tuleneb ka sellest, et me oleme seal väga palju koos olnud. See on juba nagu teine või kolmas kodu. Hetkel pigem teine, sest Setumaal me nüüd külmaga enam palju ei käi...
Neljandaks, tal on tekkinud teatud püsivus, mis eekätt väljendub huvis klotsitorni ehitamise vastu. Ta on selles tõega osav! Täitsa uskumatu, kui hästi ta neid laduda oskab. See on esimene asi, mida ta teeb pikalt ja huviga.
Viiendaks - ja seostub jällegi konstruktiivsusega endise destruktiivsuse asemel - laseb ta meil Riinuga nüüd natuke ka Riinu-asju teha. Nt puslet panna. Ta muidugi tahab ka, aga põhimõtteliselt kuulab, kui keelata või paluda. Samuti saame nüüd klotsidest sõnu teha, ilma et Pärtel kohe kõik laiali lõhuks. Ta pigem tahab ka kogu aeg tähti juurde panna :)

Mingi mõte oli veel, aga see ei tule hetkel enam meelde.

2 kommentaari:

Eppppp ütles ...

oi, aga mis siis saab, kui pärtel hoiuga harjub ja talle tegelikult kohta pole... nojah, õigus, ta on varumees.

ja palju õnne arenguhüpete puhul, kuidas tal poti ja pissiga läheb?

Helen ütles ...

Oi, tere Epp!
Poti ja pissiga läheb vahel väga viletsalt ja vahel väga hästi. On selliseid päevai ka, kus potti tuleb vaid 1-2 korda. Aga nt täna tegi ta kõik pissid potti, va magamise ajal. Pissi tulekut ta ilmselt ette ei tunneta nii palju, et reageerida. Kakaga on kõik väga kombes.